2017. jan 22.

KI VAGYOK?

írta: Verebi Ivett
KI VAGYOK?

Sokféle "arcom" van... hol a kisfiam édesanyja vagyok, a társa gyermekem apjának, egy munkatárs, hol meg éppen önmagát kereső NŐ. Mindegyik arcomat kedvelem, szeretem, mert mindegyik én vagyok, de talán az összes közül azt kedvelem a legjobban, amelyik segíteni szeretne egy másik embernek!

Az én életemben is voltak és a mai napig is vannak nehéz, sokszor embert próbáló időszakok, veszteségek, kisebb-nagyobb lelki kibillenések, mindez megfűszerezve a lélek egyensúlyának állandó keresésével és kutatásával.

Egy életemben bekövetkezett jelentős változás "irányított" a Talentumokhoz, ahol két nagyszerű tanáromtól rendkívül sokat tanultam, segítségükkel rengeteg új információval bővült mind a gyakorlati és elméleti tudásom, mind az önmagamról alkotott képem egyaránt. Egy 12 hónapos képzés keretében elvégeztem az életgyógyász- életküldetési tanácsadó képzést, melynek keretében többek között tranzakcióanalízist, egzisztenciális- és integrál filózófiát, együttműködő kommunikációt (EMK), numerológiát, családi rend elméletet, valamint - a számomra két legkedvesebbet - Bach-virágterápiát és színterápiát is tanulhattam. Jónéhány önismereti gyakorlati képzésben is részt vettem, családállítások alkalmával mind segítői, mind állíttatói "szerepekben" kipróbálhattam magam. A tanulmányaim, valamint útkeresésem során  számos értékes emberrel hozott össze a sors, akik mindegyikétől tanultam valami újat magamról és a minket körülvevő világról.

Jelenleg Life Coachingot tanulok az IndyGo Coaching és Training által szervezett képzés keretében. Élvezem a tanulást, az újabbnál-újabb ismeretek megszerzését, a csoportban való közös munkát. Hasznosnak és kívánatosnak tartom, hogy minden a coaching folyamat során használatos "eszközt" legelőször saját magunkon próbálunk ki, gyakorlunk be, tesszük ezt azért, hogy világosan láthassuk mely gyakorlatot, coaching eszközt mire és mikor tudunk használni a hatékony segítés érdekében.

Míg tanulunk bizony egymást is coacholjuk, így a képzés végére egy magabiztos gyakorlati tudással, illetve eszköztárral segíthetjük a hozzánk fordulókat.

A coaching folyamatot én személy szerint nagyon hatékonynak, viszonylag gyorsnak és eredményesnek találom, és mint ilyet ajánlom mindenkinek, aki elakadásokkal, lelki problémákkal, netán egyéb más megoldandó problémával küzd. A kliens-központúság, a partnerség, az egyenrangúság és az ítélkezés-mentes értő figyelem kiemelt fontossággal bír e folyamat során is.

Az új utak keresése még máig is tart, folyton úton vagyok, állandóan keresek és kutatok, nem elégszem meg a készen kapott válaszokkal. Szeretek járatlan, mások számára tabuként kezelt utakon járni. Szeretem feszegetni a határaimat, vállalom a sikereimet, kudarcaimat, de legfőképp önmagamat. Őszintén, igazian, mivel úgy vélem igazán csak így érdemes!

Másképpen élek, másképpen létezem!

Új utakon járok... ha van kedved, tarts velem! Szeretettel várlak útitársamnak!

 

~ Verebi Ivett ~

 

Szólj hozzá