WomanLife Coaching

szívvel. lélekkel. önmagadért.

GÚZSBA KÖT A FÉLELEM – MEGOLDÁS BACH-VIRÁGESZENCIÁKKAL

felelem_szorongas_bach_viragterapia.jpgFélelmek. Valósak és valótlanok. Szorongás egy helyzettől, szorongás az ismeretlentől. Nyugtalanság, pörgő gondolatok éjjel nappal. Nem elég, hogy nappal nem érzed jól magad, már aludni sem tudsz, folyton kattog az elméd.

Megmagyarázhatatlan, alaptalan félelmek tartanak fogva, nem engednek lélegezni, nem hagyják, hogy éld az életed, amely így inkább hasonlít egy sűrű ködben való bolyongásra, mint valódi, működő létezésre.

Félelmek, amelyek képesek tönkretenni az életed. Félelmek, melyek néha a semmiből törnek rád, vagy éppen ellenkezőleg, folyamatosan jelen vannak. Meggátolják szabadságod megélését, megakadályozzák, hogy önmagad légy és azt tedd, amihez valóban kedved van. Szépen lassan elhomályosítják a létezésed, annyira megszokod a jelenlétüket, hogy szinte ragaszkodsz hozzájuk, hiszen ők az egyedüli kapaszkodóid. "Csökkentett üzemmódban" próbálsz létezni és egyáltalán levegőt venni...

Nyugtalanná válsz, szorongsz. Talán már magad sem tudod mitől vagy kitől. Rettegsz az új helyzetektől, kihívásoktól vagy ismeretlen emberektől. Nem látod a kiutat, mert csak a félelmeid kerülnek folyton eléd. Tördeled a kezed, ideges leszel a legapróbb változás hallatán is. Nem érted miért történik veled mindez, fojtogatnak az érzések.

Érzed, ebből a helyzetből mielőbb szabadulnod kell, mert gúzsban tart és nem enged szorításából. Megteszed az első lépéseket, tudatosan szembe nézel velük, lassan elkezdenek halványulni. Észreveszed, hogy már nem is olyan erősek, már nem is tartoznak annyira hozzád. Lassan különváltok, és megtanulhatsz a félelmeid nélkül élni. Az érzelmi börtönbe záró félelemeid ugyan már nincsenek veled, mégis szükséged van egy-két mankóra. Csak addig, amíg megerősödsz, csak addig, amíg önállóan is képes leszel korábbi félelmeid nélkül élni.

A Bach-virágterápia a félelemeket (legyenek azok konkrétan beazonosíthatók, vagy sejtelmes, nem körülírhatók), valamint – az ezzel gyakran együtt járó – szorongást és nyugtalanságot is képesek megszelídíteni, enyhíteni, sok esetben teljesen meg is szüntetni.

Alább összegyűjtöttem néhány félelmekkel kapcsolatos érzelmi tünetet, valamint az azokra adható megoldásokat. Ha úgy érzed, hogy valamelyik igaz lehet rád, gondolkodj el azon mitől, miért alakulhatott ki az adott félelmed, az életed mely területén és milyen módon jelenik meg. Ha beazonosítod a problémát a megoldásra is könnyebben rálelhetsz, ebben nagy segítségedre lehetnek a Bach-virágterápiában használt eszenciák.

felelem_szorongas_infografika_2.jpg

 

Verebi Ivett
_____________________________________________________________________
Ha van kedved, látogass el a Facebook oldalra, vagy böngéssz tovább itt a blogon.
Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg másokkal is!

A bejegyzés trackback címe:

http://verebiivett.blog.hu/api/trackback/id/tr5712270780
Nincsenek hozzászólások.

A facebook-on is megtalálsz:

Ez is én vagyok :-)

Verebi Ivett - Life & Art Coaching - nő, anya, blogíró, coach és időnként varázsló: időt, kreativitást, előrevivő válaszokat magamból és másokból is. verebi.ivett@icloud.com

Fókuszban

vesztesegeink_verebiivettblog.jpg

Kövess az Instagramon is!

womanlife_coaching_instagram_verebiivettblog.png

Érdekel a Bach-virágterápia? Itt mindent megtudhatsz:

informacio_bachviragterapia2_verebiivettblog.png

Témák

Aggodalom (1) agresszió (1) ajánló (1) alkotás (1) Anyaság (16) Bach-virágterápia (8) bátorság (2) belső világ (1) beszélgessünk! (1) boldogság (1) Burnout (2) célok tervek (1) coaching (11) Coaching (4) coachingönmagadért (2) Csendesség (1) dicséret (1) döntéstámogatás (1) Édesanya (1) Édesanyám (1) Egyenrangúság (1) elengedés (1) Élet (8) életvezetési tanácsadás (1) élj a jelenben! (1) Emlékek (1) Érzelmek (1) estikérdések (1) facebook/WomanLife Coaching (1) Fájdalom (1) fb/újutakon-coaching önmagadért (1) Félelmek (5) Gondolataim (27) gondolatébresztő párbeszédek (2) görcsösen építed magadat (1) gyakorlat (1) gyász (1) Gyászfeldolgozás (1) Gyerekek (9) gyerekek (1) Gyermekkor (1) gyermekkor (1) Hasznos (5) hatékony kommunikáció (1) Hétköznapok (1) időgazdálkodás (1) ítélkezés (1) Jónak lenni (1) kapcsolat (1) karrier coaching (1) kommunikáció (3) Konfliktuskezelés (2) Könnyek (1) kritizálás (2) Lélekbogozó (20) letölthető anyagok (1) lifecoaching (7) life coaching (4) Megoldások (12) Megújulás (4) mindfulness (1) Múlt (1) munka magánélet egyensúly (1) ne asszisztálj az agresszióhoz (1) nyár (2) Nyugtalanság (1) önbizal (1) önbizalom (1) önismeret (1) ÖnMAGunk (43) Öröm (9) öröm (1) ősz (1) Őszintén (19) párkapcsolat (2) párkapcsolati coaching (1) Partnerség (1) Pozitív pszichológia (1) rapidgondolatok (1) Sajátélmény (14) Siker (1) szakmai cikkek (2) személyes (1) SZÍNes világ (2) Színterápia (1) Szomorúság (5) szoron (1) Szorongás (3) Születés (2) Szülők (1) Szülőnek lenni (13) tanmese (1) trauma (1) tudatosság (1) türelmetlenség (1) új kezdet (1) Ünnepek (1) Választott hivatás (3) Vállald önmagad! (9) Valódi értékek (2) Valódi világ (1) Változások (4) verebii (1) verebiivett (22) Veszteségeink (23) WomanLife Coaching (2) CÍMKÉK, KATTANJ RÁJUK!
coachingönmagadért