WomanLife ● Blog

Nőiség - Természetesen. Egyszerűen. Harmóniában.

FALAK – akadály vagy lehetőség?

Ott állnak előtted, hatalmasan, ellentmondást nem tűrően. Nem érted hogyan kerültek oda, hiszen eddig nem volt hírük-hamvuk sem, szinte a semmiből bukkantak elő. Nem számítottál rájuk, nem vártad azokat. Minden idegszáladdal tiltakozol ellenük, zavar a jelenlétük. Felteszed magadnak a kérdést – immáron sokadjára – "miért vannak újra és újra jelen az életemben, mit akarnak tőlem"? Honnét és miből építkeznek, miért növesztik ilyen hirtelen óriásira magukat?

A kudarcok, a problémák, a gyártott és szerzett gondok mind-mind falakként magasodnak előtted. Úgy érzed, elborítanak a téglák, talán maguk alá is temetnek, ha nem vigyázol. Észre sem vetted, amikor az tégláról téglára egyre magasabb lett, önjáró módon kezdett el terjeszkedni, felfelé, elzárva téged a másik oldaltól.

A MÁSIKTÓL, ahol a megoldásaidat és erőforrásaidat tárolod, azokat, melyek segítségével egykoron képes voltál megküzdeni a mostanihoz hasonlóan nehéz helyzetekkel.falak_verebiivettblog.JPG

Ez a fal most nem engedi, hogy hozzájuss az eszközeidhez, szinte rád borul, annyira nyomasztó még ránézni is. Pedig tudod, hogy a valódi megoldásaidhoz csak úgy férhetsz hozzá, ha nem rettensz meg a fal nagyságától, annak eléd tornyosuló hatalmas nagyságától!

Falak = problémák, gondok, kudarcok.
Falak = megoldandó helyzetek, lebontandó magasságok, új lehetőségek.
Falak = elválasztó, megosztó, újra értékelhető helyzetek, események és történések.

Előtte állsz, térded remeg, tenyered izzad. Érzékeled, hogy ebben a pillanatban hatalmasabb nálad? Megengeded neki, hogy jóval nagyobbra nőjön, mint amilyen valójában. Engedélyt adsz rá, hogy alakítsa az életedet, ezzel meghatározva az irányt. Félsz és tartasz tőle…

Miért és mitől félsz? Talán attól, hogy nem bírsz vele? Vagy attól, hogy beütöd a fejedet? Miért gondolod azt, hogy a fal (a probléma, a gondjaid, a szükségszerű kudarcaid, vagy éppen a nehéznek titulált életed) hatalmasabb nálad és te túl kicsi vagy hozzá? Látod, hogy te növesztetted ekkorára? Érzékeled, hogy amekkorára nőtt az csak a te képzeletedben létezik?

Tudod, ezzel a FALLAL sok mindent lehet kezdeni, rajtad múlik melyiket választod, sok lehetőséged van azok neked tetsző kezelésére:

  • A közelébe sem menni, remegve ránézni, majd hirtelen elfordulni tőle, megtagadva magadtól a megoldáshoz vezető út legkisebb sikerélményét is.
  • Megijedve nagyságától összekuporodva élni tovább a félelmekkel teli életed, esélyt sem adva magadnak a megoldásra.
  • Fejjel nekimenni, koponyát jól beütni, visszapattanni, majd „okosan” megállapítani, hogy lám-lám megint nem sikerült túljutni rajta, ezért feladod az egészet.
  • Fogni egy jó nagy kalapácsot, és a földig rombolni az egészet, ne maradjon csak semmi, ami rá emlékeztet.
  • Veszel egy nagy levegőt – és némi akaraterővel felvértezett bátorságot – és artistákat meghazudtoló módon átmászol rajta, hátrahagyva a tehetetlenségedet.
  • Kitartóan megkeresni hol lehet az egyik vége, majd ott könnyedén átjutni a másik oldalra, a megoldások földjére.
  • Jól hallhatóan jelezni a jelenlétedet, hátha a fal túloldalán is vannak emberek, akikkel összekapaszkodhatva egymást segíthetitek, végső soron együtt könnyedén lebonthatjátok téglánként a faladat.
Te melyiket választod?
  • Akadályt látsz benne, vagy a megoldás előtt álló kreatívan elhárítható pillanatnyi nehézséget, megoldandó feladatot?
  • Megijedsz tőle, vagy felveszed a kesztyűt és kitalálsz egy előrevivő kiutat a gondjaid rendezésére?
  • Mindent elsöprően rombolsz, vagy lassan és türelmesen bontogatsz?
  • Esetleg türelmetlenkedve építed le magad körül vagy kitartóan darabról darabra?

balerina_verebiivettblog.JPGBármelyiket is válaszd, tudd, hogy a felismeréssel, beazonosítással már megtetted a megoldás felé vezető első lépéseket. Ha az aktuális (lelki, illetve egyéb) problémáidat falakként azonosítod, amelyek elválasztanak a valódi örömteli életedtől, akkor képes vagy látni is a saját megoldásaidat, cselekvési programjaidat. Gondolkodj, tervezz és tedd meg!

Ha akadálynak látod a szerint is fogsz cselekedni: dühösen, frusztráltan, reménytelenül harcolva próbálsz talpon maradva túlélni!

Ha viszont új lehetőségként, megoldandó feladatként, netán pillanatnyi megállásra késztető eshetőségként tekintesz rá, akkor a nehézségre adott megoldásod is e szerint fog alakulni: elméd kreatívan, előrevivően, a megoldások és kiutak tömkelegét megmutató üzemmódba fog kapcsolni!

Engedd meg magadnak, hogy megoldásokat keress és ne újabb problémákat gyárts! Keresd meg a számodra leginkább elfogadható végeredményeket!

Falak mindig lesznek, sokszor a semmiből törnek elő, szelídítsd meg azokat, legyetek inkább barátok, mint ellenségek! Tekints rájuk ellenségeid helyett segítőidként! Bontsd le őket, mássz át rajtuk, kiabálj át felettük, mindegy, csak mozdulj előre! Míg kitalálod mit kezdj vele azt javaslom színes krétával jól firkáld tele, hadd tűnjön vidámabbnak és könnyedén ledönthetőnek, közben garantáltan te is jól szórakozol majd, és ki tudja, talán egy újabb megoldás is az eszedbe jut majd?!

 

~ Verebi Ivett ~
_________________________________________________________________
Ha van kedved, látogass el a Facebook oldalra, vagy böngéssz tovább itt a blogon.
Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg másokkal is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://verebiivett.blog.hu/api/trackback/id/tr7112340349
Nincsenek hozzászólások.

A facebook-on is megtalálsz:

Ez is én vagyok :-)

Írok. Blogot. Ezt itt. És nagyon szeretem. Örülök, ha olvasol, ha velem együtt gondolkodsz akár hangosan, vagy akár csak magadban.

Témák

Aggodalom (1) agresszió (1) ajánló (1) Anyaság (19) apró örömök (1) Bach-virágterápia (7) bátorság (3) békesség (1) belső világ (1) beszélgessünk! (1) boldogság (2) Burnout (2) célok tervek (2) Coaching (4) coaching (10) coachingönmagadért (2) család (3) Csendesség (1) dicséret (1) döntés (1) döntéstámogatás (1) Édesanya (1) Édesanyám (1) édesapa (1) egyediség (1) Egyenrangúság (1) egyensúly (1) egység (1) elégedettség (1) elengedés (2) élet (2) Élet (9) életöröm (1) elfogadás (1) élj a jelenben! (1) Emlékek (1) értékes (1) Érzelmek (1) estikérdések (1) facebook/WomanLife Coaching (1) Fájdalom (1) fb/újutakon-coaching önmagadért (1) Félelmek (5) férfi (1) Gondolataim (27) gondolatébresztő párbeszédek (2) görcsösen építed magadat (1) gyakorlat (1) gyász (1) Gyászfeldolgozás (1) gyerekek (3) Gyerekek (10) gyermekkor (1) Gyermekkor (1) hála (1) Hasznos (5) hatékony kommunikáció (1) Hétköznapok (1) hygge (1) időgazdálkodás (1) ítélkezés (1) Jónak lenni (2) jószándék (1) karácsony (2) karrier (1) karrier coaching (1) kommunikáció (3) Konfliktuskezelés (2) Könnyek (1) kritizálás (2) különleges pillanatok (1) Lélekbogozó (20) letölthető anyagok (1) lifecoaching (6) life coaching (11) magánélet (1) Megoldások (12) Megújulás (4) mindennapok (1) mindfulness (1) minőség (1) Múlt (1) munka (1) munkamánia (1) munka magánélet egyensúly (1) ne asszisztálj az agresszióhoz (1) (1) nyár (2) nyugalom (2) Nyugtalanság (1) önbizalom (1) önismeret (1) ÖnMAGunk (47) önzetlenség (1) Öröm (9) öröm (2) ősz (1) Őszintén (21) párkapcsolat (2) párkapcsolati coaching (1) Partnerség (1) pihenés (1) Pozitív pszichológia (1) rapidgondolatok (1) Sajátélmény (15) segítőkészség (1) Siker (1) stratégia (1) stressz (1) szakmai cikkek (2) személyes (1) személyiség (1) SZÍNes világ (2) Színterápia (1) Szomorúság (5) szoron (1) Szorongás (4) Születés (2) születésnap (1) Szülők (1) Szülőnek lenni (13) tanmese (1) testvérek (1) törődj magaddal (1) trauma (1) tudatosság (1) türelmetlenség (1) új kezdet (1) Ünnepek (3) Választott hivatás (3) Vállald önmagad! (9) Valódi értékek (2) Valódi világ (1) Változások (4) verebii (1) verebiivett (22) Veszteségeink (24) WomanLife Coaching (3) workaholic (1) CÍMKÉK, KATTANJ RÁJUK!
süti beállítások módosítása
coachingönmagadért