WomanLife ● Blog

Nőiség - Természetesen. Egyszerűen. Harmóniában.

BACH-VIRÁGESZENCIÁK FÉLELEMRE, AGGODALOMRA ÉS SZORONGÁSRA

Nőként, édesanyaként sok-sok dolog miatt félhetünk vagy aggódhatunk, amelyek eredményeként egy idő után akár a szorongás is felütheti a fejét. Egyik-másik miatt talán nem is kellene annyira aggódnunk, ám női mivoltunk erre - valljuk be legalább magunknak - teljes mértékben képtelen, olyan, mintha ez valahol mélyen belénk lenne kódolva. Talán a másokkal, a szeretteinkkel - sokszor minden áron való - törődés érzése is hozzájárul mindehhez.

Sokfélék vagyunk, ezért sokféleképpen kezeljük a kritikus helyzeteket vagy életeseményeket. Egy dolog azonban biztos: időnként mindannyian átélünk érzelmileg megterhelő szituációkat, melyek nyomán kialakul, vagy rosszabb esetben akár el is mélyülhet a már régóta fennálló félelemérzet, aggodalom, majd az ezek nyomán kialakuló kellemetlen, az életminőségünket negatív értelemben befolyásolni képes szorongás is.van_megolda_s_bach-vira_gtera_pia.png

Nőként kifejezetten fontosnak tartom, hogy a harmóniára és lelki egészségünkre nagy hangsúlyt fektessünk, hiszen gyermekeket nevelünk, családunkkal törődünk, miközben megpróbáljuk a legjobbat kihozni magunkból a munkahelyünkön, illetve az egyéb társas kapcsolatainkban is.

A sok szerepben megfelelni akarás, valamint a számos egyéb teendőink gyakran elviselhetetlen súlya a lelki egyensúlyunk átmeneti vagy akár tartós megbillenését eredményezhetik. Nem kell azonban megijedni, mert természetes módszerekkel mindez hatásosan kezelhető, sőt akár meg is előzhető. Az alábbiakban azokat a Bach-virágterápiában használatos virágeszenciákat gyűjtöttem össze, melyek a lelki egyensúly kibillenése esetén a segítségünkre lehetnek.

Napvirág (Rock Rose, a kitörés virága)
napvirag_rockrose.jpgEz a virágminőség akkor segíthet neked, amikor egy negatív élmény vagy esemény hatására rémület vagy riadalom lesz úrrá rajtad, és szinte fagyottnak érzed magadat, amely miatt képtelen vagy megmozdulni, vagy tiszta fejjel gondolkodni. Ilyet tapasztalhatsz, amikor például egy szerencsétlen baleset után remegő lábakkal szállsz ki az autóból, és szinte kővé dermedsz az események hatására.
Az eszencia segítségedre lehet a pánik érzése kapcsán is, amely valamilyen külső körülmény hatására következik be (ez a virágminőség a pánik kezelésének legfontosabb alkati szere).
Oldja a feszültséget, valamint elősegíti a tisztánlátást és az érzelmi dermedtség megszüntetését.
Érdekességképpen megemlíteném, hogy a Bach-virágterápiában használatos ún. Elsősegély Cseppnek egyik alkotórésze, nem véletlenül került bele e keverékbe, hiszen az érzelmi dermedtséget, az eluralkodni készülő pánik érzését hatásosan tudja kezelni.

 

Bohócvirág (Mimulus, a bátorság virága)
bohocvirag_mimulus.jpgSegítségedre lehet, amikor olyan félelmeid vannak, amelyeket konkrétan meg tudsz nevezni, vagy be tudsz azonosítani. Ilyen lehet például félelem a pókoktól, a magányosságtól, egy betegségtől, a munkahelyed elvesztésétől, vizsgahelyzettől, stb. Tipikusan megfigyelhető ez a félelemmel teli állapot, amikor a kisgyermek este nem mer elaludni, mert fél a sötétben és csak édesanyja társaságában érzi magát biztonságban. Előfordulhat ez a kellemetlen állapot akkor is, ha túlzottan érzékeny vagy, zavarba jössz, netán ideges vagy valami miatt.
A bohócvirág segíthet legyőzni a félelmeidet, bátran vállalni az előtted álló kihívásokat.

 

Cseresznyeszilva (Cherry Plum, a higgadtság virága)
cseresznyeszilva_cherryplum.jpgEz a virág akkor támogat téged, amikor elméd annyira túlfeszített állapotba kerül, hogy úgy érzed menten felrobbansz, vagy valami olyan dolgot leszel képes megtenni, amit normál esetben el sem tudnál képzelni (például bántani egy általad nagyon szeretett személyt). Érzelmeidet elfojtod, ahelyett, hogy kimutatnád. Ebben az érzelmi állapotban félsz attól, hogy elveszíted az önmagad- és a tetteid fölötti irányítást ("rögvest felrobban az agyam" érzése).
A cseresznyeszilva-eszencia abban segít, hogy bátran vállald kimutatni az érzelmeidet, érzéseidet, ezáltal nem nyeled tovább befelé a kifelé egyáltalán nem, vagy nem megfelelően kommunikált érzelmi konfliktusaidat.
Az eszencia alkalmazása során jobban érzed majd magad, és ezt a környezetedben élő embereket is örömmel tölti el.

 

Rezgőnyár (Aspen, a sejtelem virága)
rezgonyar_aspen.jpgAkkor segíthet, ha félelmeid valódi okát nem tudod pontosan beazonosítani. Homályos sejtések, rossz előérzetek gyötörnek, attól félsz, hogy valami rossz dolog fog veled történni, annak ellenére, hogy semmi sem utal rájuk, vagy egyáltalán nem kell tartanod azok bekövetkeztétől (például végigfut a hátadon a hideg és rosszul érzed magad, de nem tudod megmondani mitől érzed mindezt.)
A rezgőnyár segít az információ-áradatot átalakítva higgadtan és nyugodtan reagálni, valamint eltüntetni tisztázatlan félelmeidet.

 

Vörösvirágú vadgesztenye (Red Chestnut, az önállósodás virága)
vorosviragu_vadgesztenye_redchestnut.jpgAkkor hasznos számodra ez a virágeszencia, ha túlságosan aggódsz egy szeretett hozzátartozód miatt, vagy túlzottan félted őt, nehogy valami baja történjen. Tipikusan ilyen állapot, amikor az édesanyák első alkalommal – vagy sokadjára – elengedik kamasz lányukat vagy fiukat éjszaka szórakozni, és addig nem tudják lehunyni a szemüket, amíg csemetéjük haza nem tér. Bizalmatlan lehetsz egy hozzátartozóddal, mert nem hagyod a saját módján érvényesülni, ehelyett kimondva vagy kimondatlanul aggódsz érte, ezzel pedig óriási terhet téve mind a magad, mind az ő vállára.
Segítségedre lehet abban az esetben is, ha gyermeke(i)dnek vagy egy hozzátartozódnak nagyobb önbizalmat szeretnél adományozni, valamint akkor is, ha a túlzott aggodalmaskodásodat fokozatosan szeretnéd leépíteni.

 

Fehérvirágú vadgesztenye (White Chestnut, a gondolkodás virága)
feherviragu_vadgesztenye_whitechestnut.jpgEz a virág akkor siet segítségedre, ha gondolataid össze-vissza cikáznak, folyton ötletelsz, jár az agyad és nem tudsz kikapcsolni, emiatt az elméd nem tud pihenni, gyakran még éjszaka sem, olyannyira, hogy még éjjelente is gyakran felébredsz és nehezen alszol vissza. Gondolataid körbe-körbe járnak, úgy, mintha beletetted volna azokat egy mókuskerékbe és folyton pörgetnéd azt. Alvászavar, rossz éjszakai alvásminőség alakulhat ki, emiatt nem tudod magad rendesen kipihenni, ami aztán a nappali teljesítményedre is hatással lehet, szorongással tölthet el, hogy mindezek miatt nem tudod ellátni a napi feladataidat.

Az eszencia abban segít neked, hogy gondolataidat rendszerezni tudd, és megnyugtasd háborgó, folyton körbeforgó elmédet. Éjjel jobban tudsz majd aludni, ezáltal kipihentebben ébredsz és a napi feladatokra megfelelő módon leszel képes koncentrálni.

.......................................................................................................................................................................

Érdemes használni a természet adta, valamint a Bach doktor által kidolgozott Bach-virágterápiában alkalmazott eszenciákat, mert segítségükkel gyors és tartós eredményeket érhetünk el.

Saját tapasztalatból tudom mennyire sokat jelent ez a segítség, hiszen számos alkalommal volt szerencsém megtapasztalni áldásos hatását (gyermekem születése után, vizsgahelyzetben, egy-egy nagyobb erőfeszítést igénylő feladatnál, vagy éppen édesanyámmal kapcsolatos gyászmunkám kezelése kapcsán). Igaz akkor még nem magamnak készítettem az egyéni, adott lelki problémára összeállított speciális virágkeveréket, hanem más, hozzáértő szakember segítségét vettem igénybe.

Amióta azonban én is megtanultam e csodás eszenciák alkalmazását, azóta segítek ott ahol tudok, és ahol kérik, segítségül hívva a Bach-virágterápiát lelki problémák esetén.

Ha szeretnéd neked is tudok segíteni, nem kell szenvedned, félned és szoronganod. Kérj segítséget, hidd el létezik megoldás a te bajaidra is!

 

Verebi Ivett
_________________________________________________________________
Ha van kedved, látogass el a Facebook oldalra, vagy böngéssz tovább itt a blogon.
Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg másokkal is!

A bejegyzés trackback címe:

https://verebiivett.blog.hu/api/trackback/id/tr6312243322
Nincsenek hozzászólások.

A facebook-on is megtalálsz:

Ez is én vagyok :-)

Írok. Blogot. Ezt itt. És nagyon szeretem. Örülök, ha olvasol, ha velem együtt gondolkodsz akár hangosan, vagy akár csak magadban.

Témák

Aggodalom (1) agresszió (1) ajánló (1) Anyaság (19) apró örömök (1) Bach-virágterápia (7) bátorság (3) békesség (1) belső világ (1) beszélgessünk! (1) boldogság (2) Burnout (2) célok tervek (2) Coaching (4) coaching (10) coachingönmagadért (2) család (3) Csendesség (1) dicséret (1) döntés (1) döntéstámogatás (1) Édesanya (1) Édesanyám (1) édesapa (1) egyediség (1) Egyenrangúság (1) egyensúly (1) egység (1) elégedettség (1) elengedés (2) Élet (9) élet (2) életöröm (1) elfogadás (1) élj a jelenben! (1) Emlékek (1) értékes (1) Érzelmek (1) estikérdések (1) facebook/WomanLife Coaching (1) Fájdalom (1) fb/újutakon-coaching önmagadért (1) Félelmek (5) férfi (1) Gondolataim (27) gondolatébresztő párbeszédek (2) görcsösen építed magadat (1) gyakorlat (1) gyász (1) Gyászfeldolgozás (1) gyerekek (3) Gyerekek (10) Gyermekkor (1) gyermekkor (1) hála (1) Hasznos (5) hatékony kommunikáció (1) Hétköznapok (1) hygge (1) időgazdálkodás (1) ítélkezés (1) Jónak lenni (2) jószándék (1) karácsony (2) karrier (1) karrier coaching (1) kommunikáció (3) Konfliktuskezelés (2) Könnyek (1) kritizálás (2) különleges pillanatok (1) Lélekbogozó (20) letölthető anyagok (1) lifecoaching (6) life coaching (11) magánélet (1) Megoldások (12) Megújulás (4) mindennapok (1) mindfulness (1) minőség (1) Múlt (1) munka (1) munkamánia (1) munka magánélet egyensúly (1) ne asszisztálj az agresszióhoz (1) (1) nyár (2) nyugalom (2) Nyugtalanság (1) önbizalom (1) önismeret (1) ÖnMAGunk (47) önzetlenség (1) Öröm (9) öröm (2) ősz (1) Őszintén (21) párkapcsolat (2) párkapcsolati coaching (1) Partnerség (1) pihenés (1) Pozitív pszichológia (1) rapidgondolatok (1) Sajátélmény (15) segítőkészség (1) Siker (1) stratégia (1) stressz (1) szakmai cikkek (2) személyes (1) személyiség (1) SZÍNes világ (2) Színterápia (1) Szomorúság (5) szoron (1) Szorongás (4) Születés (2) születésnap (1) Szülők (1) Szülőnek lenni (13) tanmese (1) testvérek (1) törődj magaddal (1) trauma (1) tudatosság (1) türelmetlenség (1) új kezdet (1) Ünnepek (3) Választott hivatás (3) Vállald önmagad! (9) Valódi értékek (2) Valódi világ (1) Változások (4) verebii (1) verebiivett (22) Veszteségeink (24) WomanLife Coaching (3) workaholic (1) CÍMKÉK, KATTANJ RÁJUK!
süti beállítások módosítása
coachingönmagadért