WomanLife ● Blog

Nőiség - Természetesen. Egyszerűen. Harmóniában.

Amikor nem tehetsz mást...
elengedés, elfogadás

Adsz, táplálod, gondoskodsz róla. Ha fázik megmelegíted, puha takaróval körbe öleled. Beszélsz hozzá, beszélsz róla. Jót cselekszel, együtt érzel vele, látod, ahogyan sajog a szíve és vérzik az egész lelke.
Ő figyel rád, téged néz és majdnem elhiszed, hogy a mondanivalód célba ért: hogy félted őt, aggódsz érte és miatta, látod miként teszi tönkre a lelkét a mindennapos gyűlölködés, a harag és a féktelen düh. Nyitogatod a szemét, szeretnéd megmutatni másként is lehet. Lehet élni nyugalomban, megértésben, békében és együttérzésben is. Szeretetben. Már majdnem elhiteted magaddal, hogy a fejében mindebből megragadt végre valami, talán elért a lelkéhez egy-egy fontos gondolat. Már majdnem látsz egy apró fény-nyalábot a szemében...elengedes_verebiivett_womanlife_coaching.jpg

Aztán hirtelen arcul csap a felismerés: az ő élete nem a tiéd! Nem élheti át és -meg ugyanazokat az érzéseket, élményeket, amelyeket te. Nem mehet végig egy olyan úton, mely nem az övé. Még akkor sem, ha az a javát szolgálná... az nem az övé, hanem valaki másé. Az ő útja az a göröngyös feketeségbe és keménységbe burkolózott valami, amin éppen most halad. Gyalogosan, csupasz lábbal... Te nem térítheted le róla még akkor sem, ha a puszta jószándék és a szeretet vezérel. Hiába látod, hogy a vesztébe rohan, hogy lassan elfogy alatta az a nyomorult út...

Végig kell nézned az összeomlást, a kiborulást, talán azt is, amikor beköszönt a vég... nem tehetsz mást, nem a te életed. Nehéz, igen, átkozottul nehéz! Perzseli a szívedet a tehetetlenség... végig kell nézned... mantrázod magadban... igen, végig kell nézned!

Télen a kismadaraknak magvakat szórsz az etetőbe és bízol abban majd rátalálnak az éltető eleségre. Segíted őket azzal, amid van, azzal ahogyan tőled telik. Ám ők döntenek arról kérnek-e a kitett magvaidból vagy sem. Az ő döntésük, hogy az életet választják vagy éppen a pusztulást. Te nem dönthetsz helyettük.

Annyit tehetsz, hogy továbbra is tápláló “magvakat”, szeretetet, valódi odafigyelést, gondoskodást és együttérzést kínálsz számukra, számára.
Hogy’ célba ér-e mindez? Ki tudja! A lehetőséget azonban megadtad, hogy él-e vele az akinek szánod, abba nincs beleszólásod. Fogadd ezt el, mást úgysem tehetsz. Ezzel teszed a legtöbbet! Érte és magadért is...

 

Verebi Ivett

Life & Art Coaching
Bach-virágterápia
@coachingönmagadért

A bejegyzés trackback címe:

https://verebiivett.blog.hu/api/trackback/id/tr7913525193
Nincsenek hozzászólások.

A facebook-on is megtalálsz:

Ez is én vagyok :-)

Írok. Blogot. Ezt itt. És nagyon szeretem. Örülök, ha olvasol, ha velem együtt gondolkodsz akár hangosan, vagy akár csak magadban.

Témák

Aggodalom (1) agresszió (1) ajánló (1) Anyaság (19) apró örömök (1) Bach-virágterápia (7) bátorság (3) békesség (1) belső világ (1) beszélgessünk! (1) boldogság (2) Burnout (2) célok tervek (2) Coaching (4) coaching (10) coachingönmagadért (2) család (3) Csendesség (1) dicséret (1) döntés (1) döntéstámogatás (1) Édesanya (1) Édesanyám (1) édesapa (1) egyediség (1) Egyenrangúság (1) egyensúly (1) egység (1) elégedettség (1) elengedés (2) élet (2) Élet (9) életöröm (1) elfogadás (1) élj a jelenben! (1) Emlékek (1) értékes (1) Érzelmek (1) estikérdések (1) facebook/WomanLife Coaching (1) Fájdalom (1) fb/újutakon-coaching önmagadért (1) Félelmek (5) férfi (1) Gondolataim (27) gondolatébresztő párbeszédek (2) görcsösen építed magadat (1) gyakorlat (1) gyász (1) Gyászfeldolgozás (1) Gyerekek (10) gyerekek (3) Gyermekkor (1) gyermekkor (1) hála (1) Hasznos (5) hatékony kommunikáció (1) Hétköznapok (1) hygge (1) időgazdálkodás (1) ítélkezés (1) Jónak lenni (2) jószándék (1) karácsony (2) karrier (1) karrier coaching (1) kommunikáció (3) Konfliktuskezelés (2) Könnyek (1) kritizálás (2) különleges pillanatok (1) Lélekbogozó (20) letölthető anyagok (1) lifecoaching (6) life coaching (11) magánélet (1) Megoldások (12) Megújulás (4) mindennapok (1) mindfulness (1) minőség (1) Múlt (1) munka (1) munkamánia (1) munka magánélet egyensúly (1) ne asszisztálj az agresszióhoz (1) (1) nyár (2) nyugalom (2) Nyugtalanság (1) önbizalom (1) önismeret (1) ÖnMAGunk (47) önzetlenség (1) öröm (2) Öröm (9) ősz (1) Őszintén (21) párkapcsolat (2) párkapcsolati coaching (1) Partnerség (1) pihenés (1) Pozitív pszichológia (1) rapidgondolatok (1) Sajátélmény (15) segítőkészség (1) Siker (1) stratégia (1) stressz (1) szakmai cikkek (2) személyes (1) személyiség (1) SZÍNes világ (2) Színterápia (1) Szomorúság (5) szoron (1) Szorongás (4) Születés (2) születésnap (1) Szülők (1) Szülőnek lenni (13) tanmese (1) testvérek (1) törődj magaddal (1) trauma (1) tudatosság (1) türelmetlenség (1) új kezdet (1) Ünnepek (3) Választott hivatás (3) Vállald önmagad! (9) Valódi értékek (2) Valódi világ (1) Változások (4) verebii (1) verebiivett (22) Veszteségeink (24) WomanLife Coaching (3) workaholic (1) CÍMKÉK, KATTANJ RÁJUK!
süti beállítások módosítása
coachingönmagadért