Új utakon • coaching önmagadért!

Élj szívből, élj igazán!

2017. aug 14.

Legyen sikeres a közös "projekt"! Nyaralás indul!

írta: Verebi Ivett
Legyen sikeres a közös "projekt"! Nyaralás indul!

Nyár van, hát nyaralunk. Pihenünk, lazítunk, strandolunk, dinnyét eszünk, fagyit majszolunk. Esténként tovább vagyunk fenn, kiülünk a teraszra, vagy a nyaralóhelyen a mólóra. Sétálgatunk, nagyokat szippantunk a friss nyári levegőből. Élvezzük a szabadságot és a dolog-nélküli létet. nyaralas_indul_verebiivettblog.png

Élvezzük egymás-, a párunk-, a gyerekünk-, a családunk- és egyben önmagunk társaságát is. Illetve élveznénk, ha tudnánk hogyan kell mindezt csinálni… mert bizony ilyenkor, a szabadság (és főként a nyaralás!) ideje alatt történnek a legnagyobb összezörrenések és veszekedések.

Miért történik meg mindez?
Mi ennek az oka?

A dolgos hétköznapokon alig látjuk egymást, mindenki siet a maga dolgára, végzi a feladatait. 8-10 órákat külön ...

Tovább Szólj hozzá

kommunikáció nyár coaching

2017. aug 13.

Ki vagy mi elől futsz?

írta: Verebi Ivett
Ki vagy mi elől futsz?

- gondolatébresztő párbeszédek -

- Csak azt teszem, amit bárki más: versenyzem az idővel, futok a dolgaim után. Ez az élet, te nem látod?
- Nem, nem látom! Pontosabban én nem ezt érzékelem.
- Akkor te mit látsz?
- Azt, hogy ez az őrült rohanás egy marhaság! Fut mindenki valahová, valami után, de igazából senki nem tudja hová és merre tart. Ha őszintén kéne rá válaszolni miért is csinálják ezt, senki nem tudna rá normális választ adni. Te például tudsz?
- Persze, tudok. Megyek, futok valami után, amiről azt gondolom, hogy jó. Ezt élvezem. De vannak olyan dolgok, melyeket nem, azokat, amelyeket elvár tőlem a világ, a környezetem, a családom, a főnököm, meg... ...
Tovább Szólj hozzá

coaching verebiivett gondolatébresztő párbeszédek

2017. aug 10.

Frissesség, szabadság, a nyár zamata

írta: Verebi Ivett
Frissesség, szabadság, a nyár zamata

Frissnek lenni. Kipihenni a hétköznapok fáradalmait. Jól aludni. Minőségi időt tölteni számomra kellemes tevékenységgel. Azt tenni, amihez kedvem van, kontroll nélkül belefeledkezni valamibe. Élményeket gyűjteni, majd azokat elraktározni. Felfedezni minden apró részletet, azokat, melyekre a nagy rohanásban sosincs idő. Töltődni, mi nt az  újratölthet ő elem. Visszatalálni önmagamhoz, gyógyítani megfáradt lelkemet és testemet. Könyvet olvasni, belemerülni a történetbe. Belefeledkezni a családomba, örömmel és teljes valómmal velük létezni. Nagyokat nevetni, jókat enni. Élvezni a napsugarat, a tengert, vagy éppen a Balaton szépséges kék vizét. Rácsodálkozni idegen kultúrákra, az ott élő emberekre. Mosolyt adni és mosolyt kapni. ...

Tovább Szólj hozzá

nyár verebiivett rapidgondolatok

2017. aug 08.

Ne kritizálj, helyette adj visszajelzést! De hogyan?

írta: Verebi Ivett
Ne kritizálj, helyette adj visszajelzést! De hogyan?

„Nem jól csinálod. Nincs igazad. Bután viselkedsz.  Ezt így kellett volna. Én nem így csináltam volna. Megint nem hallgattál rám. Soha nem figyelsz oda.”

Kritizálni, véleményt mondani, visszajelzés adni mindannyian remekül tudunk. Hetykén odavetett szavak és mondatok, melyek gyakran ostorként csapódnak. Gyakran nem figyelünk rá mikor, milyen helyzetben és hogyan, kinek mondunk véleményt.

Véleményt nyilvánítani szükséges, a felnőttségünkhöz tartozik, kár volna elrejteni, magunkba fojtani, azonban nagyon nem mindegy hogyan és milyen módon tesszük ezt. kritika_visszajelzes_verebiivettblog.pngA kritizálás vagy a véleményformálás kétirányú lehet:

  • Nem figyelsz a másikra, csak a saját véleményedet tartod igaznak és helyesnek, vagy netán hasznosabbnak, végső soron ...

Tovább Szólj hozzá

coaching kritizálás szakmai cikkek verebiivett

2017. aug 03.

Viszlát, Szupernőség!

írta: Verebi Ivett
Viszlát, Szupernőség!

Egy hét teljes egészében gyermek- és férjmentesen. Pontosabban csak öt nap. Öt teljes nap! Öt olyan este, amikor nem várnak a teendők, nem kell rohanni, nem kívánja senki, hogy legyek jelen, és senkiről nem kell gondoskodnom. Maga a mennyország!

Félreértés ne essék, imádom a családomat, a társamat, a gyerekemet és a macskánkat! Senki és semmi nem lehet olyan fontos, mint ők, mindig az első helyet foglalják el az életemben. Ám, mint gondolkodó, érző, folyton ötletelő és önmagával is jóban lévő emberként időnként bizony szükségem van a magányra is. Arra, hogy egy kicsit egyedül lehessek, hogy ne kelljen megfelelnem, hogy végre álarcok és szerepek nélkül önmagam lehessek , a saját magam társaságával.

viszlatszupernoseg_verebiivettblog.png

...

Tovább Szólj hozzá

személyes Anyaság Őszintén verebiivett

2017. júl 28.

Az utolsó nap az óvodában... búcsúzni jöttünk!

írta: Verebi Ivett
Az utolsó nap az óvodában... búcsúzni jöttünk!

Furán torokszorongató érzés utolsó alkalommal óvodába vinni a gyermekedet. Nagy kérdőjellel tekintesz a jövőbe, nem tudod - csak sejtheted - mi történik majd ezután. Ismeretlen terepen kell majd bandukolnotok, nem tudod hol vannak a buktatók, merre vannak a pihenő-övezetek, ki segít majd ha szükség lesz rá. Mégis bízol, töretlenül hiszed, hogy minden rendben lesz, hiszen ez az élet rendje: véget kell érnie, hogy elkezdődhessen egy új időszak!

Bizony, ma számunkra is véget ért egy csodaszép korszak: utoljára léptük át az óvoda kapuit , annak a helynek a zöldre festett kapuját, amelyet csaknem négy hosszúan-rövid évig szinte minden áldott hétköznap együtt nyitogattunk. Nem emlékszem, hogy lett volna olyan nap, amikor rosszkedvűen ...

Tovább Szólj hozzá

gyerekek új kezdet Anyaság

2017. júl 26.

Tervek pontosítása a coaching segítségével

írta: Verebi Ivett
Tervek pontosítása a coaching segítségével

pontos célzás - gyakorlat

#coachingtime #pontoscélzás

 

Ha a vágyaidból, terveidből konkrét célokat akarsz megfogalmazni (és végső soron azokat megvalósítani), de nem tudod HOGYAN fogj hozzá, akkor itt egy jó kis célzó-gyakorlat! 

 

Nem kell hozzá más, mint

- papír

- toll vagy ceruza

- némi idő, csend, nyugalom

- őszinte válaszok

- és ami a legfontosabb: TE!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Merülj bele, add át magad a gyakorlat során felmerülő érzéseidnek, gondolataidnak, netán új felismeréseidnek! Támaszkodj nyugodtan az intuíciódra, hidd el jó irányba vezet téged!

 

Sok sikert, örömteli és pontos célmeghatározást neked! Ha elakadnál, vagy többre volnál kíváncsi, keress bátran!

 

~ Verebi Ivett ~

Tovább Szólj hozzá

gyakorlat coaching

2017. júl 26.

Konfliktusaink, avagy a csúnyán-szép mumusok!

írta: Verebi Ivett
Konfliktusaink, avagy a csúnyán-szép mumusok!

Van azért abban némi „báj”, amikor az „inkább nem szólok semmit, csak ne legyen konfliktus” hozzáállásból aztán egetrengető konfrontáció kerekedik!

Azon gondolkodtam – valós helyzeteket is látva – hogy miért csinálják ezt egyes emberek. Miért jobb a látszat-békét teremteni, azt fenntartani, és aztán belülről őrlődni meg puffogni, mint sérelem, vagy konfliktus esetén azon nyomban helyre tenni a dolgokat, kimondani, ami belülről bánt és feszít? Miért jobb az illető háta mögött másokkal kibeszélve őt „megoldást” keresni ily’ módon az ál-békesség fenntartására? 

Nem értem… komolyan nem! Régóta próbálom megfejteni az okát, indítékát és mindennek a mozgatórugóját. Ha nem is mindenre, de egy-két – ...

Tovább Szólj hozzá

coaching hatékony kommunikáció szakmai cikkek Konfliktuskezelés verebiivett

2017. júl 19.

A jótündér, aki kívánságokat teljesít

írta: Verebi Ivett
A jótündér, aki kívánságokat teljesít

(játék a gondolattal)

amikor_a_jotunder_segit2_verebiivettblog.pngA minap feltettem egy kérdés a facebook oldalamon, amiben arra voltam kíváncsi, hogy ki milyen belső tulajdonságot kérne egy jótündértől, amivel szerinte nem, vagy csak kismértékben rendelkezik. Nagy örömömre – mindig minden komment boldogsággal tölt el, hihetetlenül lelkesít – érkezett néhány hozzászólás és vélemény, amelyeket ezúton gyűjtöttem most egy csokorba.

Ha kíváncsi vagy hogyan látom a kívánságok mögött rejlő gondolatokat, akkor olvass tovább!

...

Tovább Szólj hozzá

estikérdések beszélgessünk! fb/újutakon-coaching önmagadért

2017. júl 12.

Szeretem azt, aki vagyok!

írta: Verebi Ivett
Szeretem azt, aki vagyok!

Korábban annyira sokan próbálták bebizonyítani mennyire keveset érek, mennyire nincs rendben a lényem, az egész létezésem, hogy bizony, el is hittem nekik. Gyakran szavakban, véleményben, vagy éppen hátukat fordítva tették mindezt. Önmagamban kerestem a hibát, hol lehet, merre találom, amit olyan sokan és sokféleképpen kifogásolnak bennem. Kutattam, szerettem volna megtalálni a valós válaszokat, magam rájönni mit és hol rontok el (ha egyáltalán erről van szó). Kíváncsivá tett mi az, amivel „kiverem a biztosítékot” néhány embernél.
Őszintén szerettem volna megtalálni, hol csúszik el időnként a kommunikációm, vagy éppen a személyiségem…

szeretem_azt_aki_vagyok_verebiivettblog.png

...

Tovább Szólj hozzá

Őszintén ÖnMAGunk verebiivett

2017. jún 29.

Amikor nekem is segítettek a Bach-virágeszenciák

írta: Verebi Ivett
Amikor nekem is segítettek a Bach-virágeszenciák

A napokban igencsak szomorkás és lehangolt érzelmi állapotba kerültem , melynek okát nem igazán tudtam beazonosítani. Kutattam, kerestem mi lehet a negatív hangulat mögött, de sajnos egyáltalán nem találtam semmi értelmes magyarázatot. Úgy gondolom van, amikor el kell fogadni a nem éppen vidám és jókedvű önmagunkat is, ilyenkor szinte fölösleges időrablás megfejteni mi miért történhetett, mi állhat a bánatos napok mögött.

Jómagam is így voltam ezzel, nem sokáig gondolkodtam a miérteken, pedig alapvetően eléggé „agyalós” volnék. Láttam, ez nem vezet sehová, így egy rövid – önmagammal való – tanakodás után elengedtem ezt a görcsöt, és a kedvenc Bach-virágeszenciáimhoz fordultam segítségért.

Ha kíváncsi vagy miben ...

Tovább Szólj hozzá

türelmetlenség Bach-virágterápia Szomorúság verebiivett

2017. jún 21.

Verejtékkel összetákolt önbizalom

írta: Verebi Ivett
Verejtékkel összetákolt önbizalom

Sokáig tartott, míg felépítette. Izzadságszagú vár épült , amelynek minden tégláját körbelengte a szinte kibírhatatlan feszültség. Minden egyes darab egyenként került a helyére, nehezen és görcsösen. Ő tette egymásra azokat, nem bízta rá senki másra, hisz' nála jobban senki nem tudja ezt (sem!) elvégezni. Nem bízott másokban, sokszor még önmagában sem, csak gépiesen tette a dolgát, építgette a kis mentsvárát, amibe - úgy hitte - majd belekapaszkodhat. M enedékül szolgálhat a számára , egy olyan hely lesz, amelyen keresztül nem hatolhat át semmi, ami rossz és bántó. Erősnek és rendíthetetlennek látta... legalábbis kívülről, ám amikor ott csücsült benne egy szál magában mégsem érzékelte annak. Gyengének, sebezhetőnek ...

Tovább Szólj hozzá

önbizalom ÖnMAGunk verebiivett görcsösen építed magadat

2017. jún 12.

Kell-e akarni változtatni?

írta: Verebi Ivett
Kell-e akarni változtatni?

Mostanság gyakran találkozom a változás és változtatás iránti igényre való törekvéssel. Önmagunkkal, a környezetünkkel, a jelenlegi munkánkkal, vagy az egész hozzáállásunkkal kapcsolatosan. Végtelen írások szólnak a változtatás, a bátor élet és az önmegvalósítás témakörében, melyek - akarva vagy akaratlanul - arra ösztönöznek (de minimum elgondolkodtatnak), hogy merjünk kilépni az oly' sokat emlegetett komfortzónánkból és vágjunk bele valami újba , egy addig ismeretlen dologba, vagy egyéb másba, vagy éppen hagyjunk fel régi szokásainkkal, tapasztaljuk meg az újdonságok erejét, legyünk jelen tudatosan és alakítsuk mi magunk a világunkat, merthogy ezt csak mi tudjuk megtenni, gondolatainkkal és hozzáállásunkkal formáljuk a ...

Tovább Szólj hozzá

Változások Megoldások Őszintén verebiivett

2017. jún 06.

Mi lett az álmaiddal Kicsi Lány? - II. rész

írta: Verebi Ivett
Mi lett az álmaiddal Kicsi Lány? - II. rész

Második rész:
Kamaszságom története

Az egész gyerekkorom kicsit olyan, mintha valami félhomály lengené körül, mert van amire tisztán emlékszem, és vannak momentumok, melyekre szinte egyáltalán nem. Vannak emlékeim, nem zárt le teljesen az elmém, de bizony vannak részek, amelyekre semmiképpen nem akaródzik emlékeznem. Talán azért, mert azok fájó és könnyekkel teli eseményei az életemnek, melyek elől úgy menekültem, – és ez biztosan máig is tart valamennyire – hogy a belső szemeim előtt lehúzok egy képzeletbeli redőnyt, hogy ne jöhessen át a bántó fény. Így próbálom megóvni magam mindattól, amit a tudatom rejt és kényszerűen a tudattalan sötét homályosságába száműzve él bennem tovább.

Tisztában vagyok vele, hogy a ...

Tovább Szólj hozzá

Őszintén ÖnMAGunk Vállald önmagad! verebiivett

2017. máj 29.

Mi lett az álmaiddal Kicsi Lány? - I. rész

írta: Verebi Ivett
Mi lett az álmaiddal Kicsi Lány? - I. rész

Egy pillanatra visszafutottam az időbe és rátekintettem arra a valakire, aki anno kicsi gyerekként, kamaszként majd fiatal felnőttként voltam. Úgy is mondhatjuk, hogy számot vetettem magammal, valamint az elért, vagy elérni kívánt eredményeimmel. Bekukkantottam önmagamba, hogy megnézzem mi lett az álmaimmal és a vágyaimmal, melyeket gyerekként beprogramoztam a szívembe.

Az alábbi írás egy rövid lenyomata mindannak, ami voltam, vagyok és lenni szeretnék. Mivel hosszabbra sikerült, mint terveztem, ezért – hogy élvezhetőbb legyen – több darabra szedtem szét.

Első rész:
Kislány, ki vagy te?

mi_lett_beloled_kislany3_verebiivettblog.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

Őszintén ÖnMAGunk Vállald önmagad! verebiivett

2017. máj 24.

Özönvíz-szerűen érkező érzelmek

írta: Verebi Ivett
Özönvíz-szerűen érkező érzelmek

A tegnapi hatalmas mennyiségű eső nemcsak rengeteg csapadékot hozott magával, hanem esetemben számos feltörő érzelmet is. Úgy megrohantak és magukkal ragadtak, hogy csak kapkodtam a fejem, nem is voltam képes egyiket-másikat hová tenni magamban.

Kerestem a helyüket és értelmüket, szerettem volna rájönni miért éppen akkor találtunk egymásra. A nagy keresésben persze semmire sem jutottam, így hát ezt a gondolatot gyorsan tovább is léptettem, mivel nem kívántam több energiát beleengedni. ozonviz-szeru_erzelmek_verebiivettblog.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

Érzelmek Őszintén ÖnMAGunk Lélekbogozó

2017. máj 15.

A legelső iskolai szülői értekezlet

írta: Verebi Ivett
A legelső iskolai szülői értekezlet

Fontos nap ez a mai az életemben, ugyanis ezen a napon hivatalosan is egy iskolás gyermek szülőjévé válhattam , és ebben a minőségemben vehetek részt a legelső iskolai szülői értekezleten!

Különleges nap ez a hétfő, hiszen mindeddig csak mint a leendő első osztályos gyermekek szülei gyűltünk össze rövidebb-hosszabb megbeszélésekre. A mai viszont egészen más! Szeptembertől hivatalosan is iskolás gyermekem lesz. Számomra még mindig hihetetlen, alig vagyok képes felfogni, csak azt látom, hogy olyan kicsi még, annyira apró és szeretgetni való.
Maholnap azonban iskolába megy, tanulni fog egy csomó hasznos (és haszontalan) dolgot, meg kell felelnie számtalan elvárásnak, az idejét jól be kell majd osztania, és ami a legfontosabb: be kell ...
Tovább Szólj hozzá

Gyerekek Anyaság Változások Szülőnek lenni

2017. máj 11.

Nyertes, vagy vesztes?

írta: Verebi Ivett
Nyertes, vagy vesztes?

Amikor egymással beszélgetünk, akkor mindannyian arra törekszünk, hogy átadjuk a gondolatainkat, megmutassuk mit érzünk. Éppen ezért gyakorta elkerülhetetlen az érdekek súrlódása, valamint azok időnként egymásnak feszülése. Ilyenkor könnyen konfliktushelyzet keletkezhet, amelyet ki-ki tudása, gyakorlata, valamint személyiségének megfelelően kezel, végső soron old meg. Én gyorsan hozzátenném még mindehhez, hogy a megfelelő mélységű és minőségű önismeretet ebben a szituációban is nagyban befolyásolhatja a végeredményt! Nem mindegy ugyanis, hogy amit jónak és helyesnek vélek, vagy gondolok, azt a másik fél is jónak és helyesnek látja-e, vagy éppen ellenkezőleg. Ezt (is) segít reálisan látni a már bejárt "út", általa ...

Tovább Szólj hozzá

Coaching Partnerség Konfliktuskezelés Egyenrangúság

2017. máj 08.

„Pozitív pletyka” – mint a dicséret egyik eszköze

írta: Verebi Ivett
„Pozitív pletyka” – mint a dicséret egyik eszköze

Ismered ezt a gyakorlatot? Nem? Sebaj, én sem tudtam mi fán terem, egészen a hétvégéig, ahol is a Life coach-képzésen végigcsináltuk ezt a gyakorlatot minden csoporttársammal. A lényege, hogy akiről a „pletyka” szól, az hátat fordít a többieknek és nem szólalhat meg (mint az igazi pletykánál sem, mivel nincs is ott, így reagálni sem képes semmilyen módon).

Mi, akik "pletykálunk" csakis JÓ tulajdonságokat mondhatunk az illetőről, kizárólag olyan jelzőkkel illethetjük őt, amely bennünk megfogalmazódott vele kapcsolatban, vagy valamilyen módon nyomot hagyott a lelkünkben és a gondolatainkban, legyen az külső vagy belső érték. pozitiv_pletyka4_verebiivettblog.jpg

...
Tovább Szólj hozzá

Öröm Coaching Pozitív pszichológia ÖnMAGunk Lélekbogozó

2017. ápr 24.

Értékes

írta: Verebi Ivett
Értékes

ertekes_verebiivettblog.jpgJelent még egyáltalán valakinek bármit is ez a fogalom?

Értékes - az anyagi világon túli értékek birodalma.

Értékes-e még valaki számára egy okos és felismerésekkel teli gondolathalmaz? Az, ami előre visz és nem hátrafelé vagy lefelé húz. Vagy az, amelyek által többek lehetünk, lélekvilágunk gazdagodhat?

Értékes-e még valakinek egy hús-vér, igazán létező kapcsolat? Az, ami a valódi életben köttetett és ott is van jelen. Az, amely által mi magunk is fejlődhetünk.

Értékesnek számít-e még bárkinek is az a fogalom, hogy jóság? Az, ami sohasem vár viszonzást, mert enélkül is csendben téve a dolgát cselekszik szüntelen. Az, amire ha csak rágondol az ember máris finom melegség tölti el a szívét és a lelkét.

...

Tovább Szólj hozzá

Élet Gondolataim Őszintén Valódi értékek