WomanLife ● Blog

Nőiség - Természetesen. Egyszerűen. Harmóniában.

A TÖRŐDÉS CSEPPJEI – EGYEDI BACH-VIRÁGESZENCIA KEVERÉK

pillangovirag.jpgIgazán jó érzéssel tölt el, amikor összeállíthatok egy teljesen egyéni, személyre szabott, a segítséget kérő ember éppen aktuális lelki állapotának megfelelő Bach-virágeszencia keveréket.

Jóleső érzés, amikor nagy gonddal kiválasztom a megfelelő eszenciákat, jól átgondolva, ráérezve a másik legégetőbb lelki nehézségeire. Gyógyírt keresek és találok a lélek harmóniájának újbóli helyreállítására. Könnyedséget és segítséget adhatok valaki másnak, amikor összeválogatom a számára leginkább szükséges cseppeket.

Olyan ez számomra, mint egy szép alkotás: megismerem a másikat, beszélgetek vele, aki elmondja éppen mi nyomja a lelkét, és szépen lassan kirajzolódik előttem mely virágok illenének a keverékbe. Az elejtett szavak, mondatok, a szemkontaktus, a beszédstílus vagy éppen a testtartás mind-mind – jó értelemben véve – árulkodik az illető lelkiállapotáról, ez pedig nagy segítségemre van a helyes eszenciák kiválasztásában. Ha még bizonytalankodom, vagy úgy érzem, hiányzik még egy-két virág a keverékhez, tovább kérdezek. Egészen addig, amíg egyértelműen nem látom mi az, amire valóban szüksége volna a hozzám fordulónak.

És akkor ott megtörténik a csoda! Összeáll egy kerek rendszer, amelyben benne van összesűrített formában egy ember karaktere és az ő lelkének pillanatnyi nehézsége. A lelke, amely akkor éppen eltávolodott önmagától, és egy kibillent állapotban kénytelen létezni naphosszat. A harmónia és az egyensúly helyreállításában siet ilyenkor segítségére a Bach-virágeszencia keverék.

Varázslatos az a folyamat, amikor ráhangolódom az illető lelkére, és megérzem azt, mire van leginkább szüksége, melyik az a virágeszencia, amellyel az elakadásait, vagy a problémáit sikerülhet megoldani.

Egy különleges keverék, amely csak az övé, melyet csak neki készítettem, ami olyan, mint az gyógyulásra vágyó lelke. Cseppek, amelyek minden rezdülete a megkönnyebbülést hozza el számára.

eszencia_keverek.jpgEgy ugyanilyen varázs-folyamat eredménye volt egy nemrégiben elkészített egyéni eszencia keverékem is, melyet nagy „műgonddal” állítottam össze. Imádtam keresgélni a virágok között, a végére pedig összeállt egy üvegnyi alkotás: maga a gyógyító cseppek birodalma! Csak és kizárólag annak, akinek készítettem.

Ez csak az övé, csak hozzá illik.
Olyan, mint egy egyedileg elkészített ékszer, amely viselője összes tulajdonságát egyesítve képes még szebbé varázsolni nemcsak annak küllemét, de a belső világát is.

Miközben összeállítottam a virágkeveréket néhány gondolat jutott eszembe az illetőről, ezt pedig papírra vetettem és – tudattalanul – a kedvenc virágát rendeltem mellé, igaz, csak egy apró fotó formájában.

Az egészet fogtam és becsomagoltam egy pöttyös organza anyagba, így állt össze az én kis ajándékom.

A fogadtatás még engem is meglepett. Örömmel láttam a mosolygósan meglepődött arcot. Mindennél többet jelentett, hogy láthattam ezt! Az elmúlt hónapok gyötrődései, kétségei után most bizonyosságot kaptam: érdemes folytatni! Látni egy embert – ha csak pillanatokra is – örülni, felemelő érzés számomra! Nyugodtan mondhatom, hogy ezek a virágok olyasvalamire képesek, amire csak igen kevesen: mind-mind szívet, lelket melengető egyedi alkotás!

Eszenciák. Lélekvirágok. Törődésből és odafigyelésből készített, lelket ápoló különleges cseppek. Neked, nekem, mindenkinek, aki fontosnak tartja lelki egészsége megőrzését és belső békessége megtalálását egy jobb és minőségibb élet reményében. Azoknak, akik másképpen szeretnének élni, és létezni, és azoknak, akik felelősséget vállalva önmagukért egy boldogabb és elégedettebb élet felé lavírozzák önmaguk hajóját.

Verebi Ivett
életminőség-koordinátor,
Bach-virágterápia tanácsadó
_________________________________________________________________
Egyéni vagy Bach-virágterápiás tanácsadásra ITT tudsz jelentkezni!
Ha van kedved, látogass el a Facebook oldalra, vagy böngéssz tovább itt a blogon.
Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg másokkal is!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://verebiivett.blog.hu/api/trackback/id/tr6212266218
Nincsenek hozzászólások.

A facebook-on is megtalálsz:

Ez is én vagyok :-)

Írok. Blogot. Ezt itt. És nagyon szeretem. Örülök, ha olvasol, ha velem együtt gondolkodsz akár hangosan, vagy akár csak magadban.

Témák

Aggodalom (1) agresszió (1) ajánló (1) Anyaság (19) apró örömök (1) Bach-virágterápia (7) bátorság (3) békesség (1) belső világ (1) beszélgessünk! (1) boldogság (2) Burnout (2) célok tervek (2) coaching (10) Coaching (4) coachingönmagadért (2) család (3) Csendesség (1) dicséret (1) döntés (1) döntéstámogatás (1) Édesanya (1) Édesanyám (1) édesapa (1) egyediség (1) Egyenrangúság (1) egyensúly (1) egység (1) elégedettség (1) elengedés (2) élet (2) Élet (9) életöröm (1) elfogadás (1) élj a jelenben! (1) Emlékek (1) értékes (1) Érzelmek (1) estikérdések (1) facebook/WomanLife Coaching (1) Fájdalom (1) fb/újutakon-coaching önmagadért (1) Félelmek (5) férfi (1) Gondolataim (27) gondolatébresztő párbeszédek (2) görcsösen építed magadat (1) gyakorlat (1) gyász (1) Gyászfeldolgozás (1) Gyerekek (10) gyerekek (3) gyermekkor (1) Gyermekkor (1) hála (1) Hasznos (5) hatékony kommunikáció (1) Hétköznapok (1) hygge (1) időgazdálkodás (1) ítélkezés (1) Jónak lenni (2) jószándék (1) karácsony (2) karrier (1) karrier coaching (1) kommunikáció (3) Konfliktuskezelés (2) Könnyek (1) kritizálás (2) különleges pillanatok (1) Lélekbogozó (20) letölthető anyagok (1) lifecoaching (6) life coaching (11) magánélet (1) Megoldások (12) Megújulás (4) mindennapok (1) mindfulness (1) minőség (1) Múlt (1) munka (1) munkamánia (1) munka magánélet egyensúly (1) ne asszisztálj az agresszióhoz (1) (1) nyár (2) nyugalom (2) Nyugtalanság (1) önbizalom (1) önismeret (1) ÖnMAGunk (47) önzetlenség (1) Öröm (9) öröm (2) ősz (1) Őszintén (21) párkapcsolat (2) párkapcsolati coaching (1) Partnerség (1) pihenés (1) Pozitív pszichológia (1) rapidgondolatok (1) Sajátélmény (15) segítőkészség (1) Siker (1) stratégia (1) stressz (1) szakmai cikkek (2) személyes (1) személyiség (1) SZÍNes világ (2) Színterápia (1) Szomorúság (5) szoron (1) Szorongás (4) Születés (2) születésnap (1) Szülők (1) Szülőnek lenni (13) tanmese (1) testvérek (1) törődj magaddal (1) trauma (1) tudatosság (1) türelmetlenség (1) új kezdet (1) Ünnepek (3) Választott hivatás (3) Vállald önmagad! (9) Valódi értékek (2) Valódi világ (1) Változások (4) verebii (1) verebiivett (22) Veszteségeink (24) WomanLife Coaching (3) workaholic (1) CÍMKÉK, KATTANJ RÁJUK!
süti beállítások módosítása
coachingönmagadért