WomanLife ● Blog

Nőiség - Természetesen. Egyszerűen. Harmóniában.

Boldog... mit is?

Az elmúlt időszakban sokszor használtuk a “boldog” jelzőt, kívántunk boldog karácsonyt és új esztendőt is. Gyakran nemcsak ismerősöknek, hanem számunkra idegeneknek is. A kedves eladó hölgynek karácsony előtt. A néninek, aki olyan szívhezszólóan mesélt egy-egy történetet fiatalabb korából. A szomszédnak, amikor összzefutottunk vele az udvaron, vagy a lépcsőházban. Boldogságot kívánunk mindenkinek, aki körülöttünk él és mozog. boldogsag_verebiivett_lifecoach.jpgBaj lenne mindezzel? Dehogy! Tökéletesen rendben van, legyen így jövőre is. Csak arra kérlek, ne felejtkezz el MAGADRÓL sem! És ne csak kívánd, hanem tegyél is érte! Ne sóhajts most, és ne legyints, hogy persze, persze... majd ha lesz rá időd, akkor majd jó boldog leszel! Ez nem ilyen bonyolult, ennél sokkalta egyszerűbb az egész, hiszen nem SOK idő kell hozzá, hanem TE magad. És nem nagy dolgok, hanem egészen parányiak.

Apró figyelmességek önmagaddal kapcsolatban, például, amikor esténként elolvasol pár oldalt egy jó könyvből. Készítesz magadnak egy finom ételt vagy italt, amit aztán ráérős(ebb)en elfogyasztasz. Gyújtasz egy gyertyát és beengeded a lelkedbe annak éltető melegségét. Együtt nevetsz a gyermekeddel, úgy igazán szívből, teli torokból kacagósan.

Úgy érzem a nagy boldogságkeresésben egy nagyon fontos dologról hajlamosak vagyunk elfelejtkezni. Arról, hogy az életünk számtalan apró boldogság-morzsát tartogat a számunkra. Igen, neked is! Nem akkor leszel boldog, amikor elérted a hőn áhított boldogságot - ami gyakorta igen irreális elvárás - hanem már menet közben! Az apró dolgok, a körülötted élő emberek, az otthonod, a kedvtelésből űzött hobbid vagy akár a munkád adják a leginkább tartós és állandó boldogság élményt!

Ne mondd, hogy neked nincs semmi, aminek örülhetnél, amitől boldognak érezhetnéd magad akár egyetlen másodpercre is... nem hiszem, hogy nincs ilyen. Ha mégsem találnád, keresd meg a kontrasztokat, tekints egy más szemüveggel az életedre. Tedd fel magadnak a kérdést, hogyan éreznéd magad, ha mindaz, amid van (tárgyak, emberek, tevékenységek, anyagi- és szellemi javak, érzések és élmények) egy szempillantás alatt oda lennének? Tudom, éles tud lenni ez a kép... talán, kicsit durvának is találod, de ez nem baj!

A célom, hogy neked is megmutassam, hogy a boldogság őrült hajszolása helyett vedd észre a hétköznapi dolgokban rejlő apró boldogság-cseppeket! Ha az ellentétek szembeállításával, akkor úgy. Ha finomabban, akkor legyen úgy. Mindegy, csak nyisd ki a szemed és keresd meg magad körül és magadban is! Mert mindenhol és mindenkiben ott van a boldog pillanatok megélésének képessége, maximum másik szemüveget kell felvennie, vagy egy teljesen más oldalról kell vizsgálódnia.

A boldogság olyan, mint a pillangó. Minél jobban üldözöd, annál könnyebben elillan, de ha figyelmed másfelé fordítod, odaszáll, és szép csöndben megpihen a válladon.
/Henry David Thoreau/

Szóval, boldog mit is az új évre?
Boldog pillanatokat, boldog élményeket, boldog villanásokat és boldogan megélt érzéseket! Meg még minden mást, ami téged boldoggá varázsol... akár egyetlen másodpercre is...

 

Verebi Ivett

Life & Art Coaching
Bach-virágterápia
@coachingönmagadért

A bejegyzés trackback címe:

https://verebiivett.blog.hu/api/trackback/id/tr9613538421
Nincsenek hozzászólások.

A facebook-on is megtalálsz:

Ez is én vagyok :-)

Írok. Blogot. Ezt itt. És nagyon szeretem. Örülök, ha olvasol, ha velem együtt gondolkodsz akár hangosan, vagy akár csak magadban.

Témák

Aggodalom (1) agresszió (1) ajánló (1) Anyaság (19) apró örömök (1) Bach-virágterápia (7) bátorság (3) békesség (1) belső világ (1) beszélgessünk! (1) boldogság (2) Burnout (2) célok tervek (2) Coaching (4) coaching (10) coachingönmagadért (2) család (3) Csendesség (1) dicséret (1) döntés (1) döntéstámogatás (1) Édesanya (1) Édesanyám (1) édesapa (1) egyediség (1) Egyenrangúság (1) egyensúly (1) egység (1) elégedettség (1) elengedés (2) élet (2) Élet (9) életöröm (1) elfogadás (1) élj a jelenben! (1) Emlékek (1) értékes (1) Érzelmek (1) estikérdések (1) facebook/WomanLife Coaching (1) Fájdalom (1) fb/újutakon-coaching önmagadért (1) Félelmek (5) férfi (1) Gondolataim (27) gondolatébresztő párbeszédek (2) görcsösen építed magadat (1) gyakorlat (1) gyász (1) Gyászfeldolgozás (1) gyerekek (3) Gyerekek (10) gyermekkor (1) Gyermekkor (1) hála (1) Hasznos (5) hatékony kommunikáció (1) Hétköznapok (1) hygge (1) időgazdálkodás (1) ítélkezés (1) Jónak lenni (2) jószándék (1) karácsony (2) karrier (1) karrier coaching (1) kommunikáció (3) Konfliktuskezelés (2) Könnyek (1) kritizálás (2) különleges pillanatok (1) Lélekbogozó (20) letölthető anyagok (1) lifecoaching (6) life coaching (11) magánélet (1) Megoldások (12) Megújulás (4) mindennapok (1) mindfulness (1) minőség (1) Múlt (1) munka (1) munkamánia (1) munka magánélet egyensúly (1) ne asszisztálj az agresszióhoz (1) (1) nyár (2) nyugalom (2) Nyugtalanság (1) önbizalom (1) önismeret (1) ÖnMAGunk (47) önzetlenség (1) Öröm (9) öröm (2) ősz (1) Őszintén (21) párkapcsolat (2) párkapcsolati coaching (1) Partnerség (1) pihenés (1) Pozitív pszichológia (1) rapidgondolatok (1) Sajátélmény (15) segítőkészség (1) Siker (1) stratégia (1) stressz (1) szakmai cikkek (2) személyes (1) személyiség (1) SZÍNes világ (2) Színterápia (1) Szomorúság (5) szoron (1) Szorongás (4) Születés (2) születésnap (1) Szülők (1) Szülőnek lenni (13) tanmese (1) testvérek (1) törődj magaddal (1) trauma (1) tudatosság (1) türelmetlenség (1) új kezdet (1) Ünnepek (3) Választott hivatás (3) Vállald önmagad! (9) Valódi értékek (2) Valódi világ (1) Változások (4) verebii (1) verebiivett (22) Veszteségeink (24) WomanLife Coaching (3) workaholic (1) CÍMKÉK, KATTANJ RÁJUK!
süti beállítások módosítása
coachingönmagadért