WomanLife ● Blog

Nőiség - Természetesen. Egyszerűen. Harmóniában.

Erős nő – erős férfi

Az elmúlt héten feszegettem kicsit a biztonság és az otthon témáit (ITT és ITT), és az egészre egy kedves ismerősömmel folytatott beszélgetés tette fel azt a bizonyos koronát. :) Adott ugyanis egy önálló, független, biztos egzisztenciával rendelkező nő, aki világéletében tudta és tette a dolgát, építgette a karrierjét, igazgatta az életét, hol egyedül, hol pedig társsal együtt. A sors úgy hozta, hogy nemrégiben megismerkedett egy férfivel, akivel minden szinten sikerült egymásra hangolódniuk. Igen ám, de az élet időnként furcsán varázsol: anyagilag, egzisztenciálisan nehéz helyzet elé állította ezt a nagyszerű hölgyet. Tiszta sor volna, hogy az átmenetileg nehézségekkel küzdő fél a másikra támaszkodva közös erővel vészeli át a sanyarúbb időket. Esetünkben sajnos nem egészen így történt…eros_no_eros_ferfi4.PNG

Olvasgatom az interneten fellelhető cikkeket, blogbejegyzéseket, online és offline magazinokat, ahol sorra cikkeznek a nők megerősödéséről. Bevallom, időnként nemcsak mosolygok, hanem igen magasra fel is szalad a szemöldököm és – rosszabb napjaimon nem éppen szofisztikált – kommenteket is fűzök azokhoz, természetesen csak magamban halkan duruzsolva… Sorra jönnek ugyanis a női szerepek átalakulásáról, a nők több fronton történő – tökéletes és elvárható – helytállásáról, az egyszerre többféle poszton való megfelelésről szóló írások és vélemények, amelyeket időnként nem igazán tudok hová tenni, mert vagy nagyon el vagyok tévedve össztársadalmi-nőügyileg és nem látóként funkcionálok a világban, vagy

ezek a bejegyzések valójában csak egy képzeletbeli eszményi női ideál, egy "követendő" és tökéletes ikon benyomását akarják belénk sulykolni.

Még az is lehet, hogy minden tényleg úgy van, ahogy leírva vagyon, csak én magam nem ezt tapasztalom sem a szűkebb sem a tágabb környezetemben. Nem tudom mi az igazság, lehet, hogy egyik sem, de még az is lehet, hogy mindegyik, valamint azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy van mindennek egy sokadik, általam nem látott vetülete is.

Mindenesetre én magam úgy látom, hogy a női erősséget gyakran összekeverik a keménységgel. Az erőszakosan, önhatalmúlag megoldó-, átalakító-, elrendező- és mindent kontroll alá vonni akaró keménykedéssel, ami minden, csak nem erős… a kemény nem hajlítható, nem fog beállni a rugalmasság sorába. Hajthatatlan és nem kegyelmez. Teszi, mit magára vonatkoztatva helyesnek lát. Megmond, állít, a mondat végére pontot tesz. Nyitott ajtót nem hagy, maga után minden szálat elvarr, keze nyomán kocka lesz a gömbölyű formákból is. A puhát nem tűri, szikla és kő terem amerre csak jár. Ezzel szemben az erős (nő és férfi is!) pontosan tudja, érzi mikor van helye „keménykedni”, ám azt is úgy teszi, hogy a felek lehetőleg ne sérüljenek feleslegesen. Megvédi az álláspontját, de másoknak is teret ad mindehhez. Ha összetörik képes újra és újra felállni, megerősödve tovább folytatni az életét, de nem keményebben, hanem erősebben! A sok-sok kudarc, csalódás vagy sikertelenség sem szegi kedvét, hiszen ezekből nyer újabb energiát. A puhát és szelídet nemcsak elviseli, hanem vágyja, a formákat meghagyja a maguk szépségében ragyogni, nem akar a gömbölyűből kockát varázsolni… El- és befogad, rugalmasan alkalmazkodik egy adott helyzethez vagy éppen társhoz.eros_no_eros_ferfi5.PNG

Hogy’ mi köze mindennek a biztonsághoz és az otthonhoz? Hát talán csak annyi, hogy az erős nő is éppúgy vágyik egy (erős) férfi óvó és biztonságot nyújtó karjaira, mint bárki más, hiszen ha elfárad, szeretné egy védelmező társ vállára hajtani a fejét, olyanra, akiben megbízhat, aki fix támaszként szolgálhat a számára. Aki, ha szükséges támogatja és mellette áll érzelmileg és fizikailag egyaránt.

Akivel közösen oldhatja meg az élet vicces kis játékgépe által dobott aktuális helyzeteket és biztosan tudhatja, hogy nem egyedül kell megküzdenie azokkal.

Meleg fészket teremthet egy olyan (erős) férfi oldalán, ahol és akivel jó létezni, melyben minden fél megélheti a nyugalmat, a békességet és a harmóniát.

Az úgynevezett „erős” nőnek erős férfira is szüksége van, talán pont amiatt, hogy ne keményedjen meg, ne váljék kőkemény sziklává, hanem rugalmasan alkalmazkodva az éppen aktuális (élet)szakaszokhoz és helyzetekhez meg tudjon maradni harmonikus és békességet hozó, erősen is szelíd és finom nőnek…

 

- Verebi Ivett -

A bejegyzés trackback címe:

https://verebiivett.blog.hu/api/trackback/id/tr9813992668
Nincsenek hozzászólások.

A facebook-on is megtalálsz:

Ez is én vagyok :-)

Írok. Blogot. Ezt itt. És nagyon szeretem. Örülök, ha olvasol, ha velem együtt gondolkodsz akár hangosan, vagy akár csak magadban.

Témák

Aggodalom (1) agresszió (1) ajánló (1) Anyaság (19) apró örömök (1) Bach-virágterápia (7) bátorság (3) békesség (1) belső világ (1) beszélgessünk! (1) boldogság (2) Burnout (2) célok tervek (2) Coaching (4) coaching (10) coachingönmagadért (2) család (3) Csendesség (1) dicséret (1) döntés (1) döntéstámogatás (1) Édesanya (1) Édesanyám (1) édesapa (1) egyediség (1) Egyenrangúság (1) egyensúly (1) egység (1) elégedettség (1) elengedés (2) élet (2) Élet (9) életöröm (1) elfogadás (1) élj a jelenben! (1) Emlékek (1) értékes (1) Érzelmek (1) estikérdések (1) facebook/WomanLife Coaching (1) Fájdalom (1) fb/újutakon-coaching önmagadért (1) Félelmek (5) férfi (1) Gondolataim (27) gondolatébresztő párbeszédek (2) görcsösen építed magadat (1) gyakorlat (1) gyász (1) Gyászfeldolgozás (1) gyerekek (3) Gyerekek (10) gyermekkor (1) Gyermekkor (1) hála (1) Hasznos (5) hatékony kommunikáció (1) Hétköznapok (1) hygge (1) időgazdálkodás (1) ítélkezés (1) Jónak lenni (2) jószándék (1) karácsony (2) karrier (1) karrier coaching (1) kommunikáció (3) Konfliktuskezelés (2) Könnyek (1) kritizálás (2) különleges pillanatok (1) Lélekbogozó (20) letölthető anyagok (1) lifecoaching (6) life coaching (11) magánélet (1) Megoldások (12) Megújulás (4) mindennapok (1) mindfulness (1) minőség (1) Múlt (1) munka (1) munkamánia (1) munka magánélet egyensúly (1) ne asszisztálj az agresszióhoz (1) (1) nyár (2) nyugalom (2) Nyugtalanság (1) önbizalom (1) önismeret (1) ÖnMAGunk (47) önzetlenség (1) Öröm (9) öröm (2) ősz (1) Őszintén (21) párkapcsolat (2) párkapcsolati coaching (1) Partnerség (1) pihenés (1) Pozitív pszichológia (1) rapidgondolatok (1) Sajátélmény (15) segítőkészség (1) Siker (1) stratégia (1) stressz (1) szakmai cikkek (2) személyes (1) személyiség (1) SZÍNes világ (2) Színterápia (1) Szomorúság (5) szoron (1) Szorongás (4) Születés (2) születésnap (1) Szülők (1) Szülőnek lenni (13) tanmese (1) testvérek (1) törődj magaddal (1) trauma (1) tudatosság (1) türelmetlenség (1) új kezdet (1) Ünnepek (3) Választott hivatás (3) Vállald önmagad! (9) Valódi értékek (2) Valódi világ (1) Változások (4) verebii (1) verebiivett (22) Veszteségeink (24) WomanLife Coaching (3) workaholic (1) CÍMKÉK, KATTANJ RÁJUK!
süti beállítások módosítása
coachingönmagadért