WomanLife ● Blog

Nőiség - Természetesen. Egyszerűen. Harmóniában.

Mindennapok

Néha olyan az egész, mint egy biciklikerék. Vagy egy kalitka. Bezár. Összezár. Nehéz megfordítani a kerekét, mert a küllők is beragadtak rég’. Hajtunk, megyünk előre, tesszük a dolgunk robotpilóta üzemmódban, gyakran szótlanul. Dolgozunk egész héten át, majd várjuk a monoton hétköznapok nyűgjét feloldó hétvégét. Mint valami soha el nem érhető csodára, úgy tekintünk rá. Végeláthatatlan mindennapok között várjuk a hétvége két napjának megnyugtató varázslatos időszakát.

mindennapi_rohanas_verebiivett.jpg

Mondhatnám én is azt, hogy találd meg a hétköznapokban is a színeket, az izgalmakat vagy éppen a pihenést, de úgy sejtem ez csak olaj volna a tűzre. Megoldás gyanánt mindenesetre jócskán elbukna, így hát inkább felhagynék az efféle okoskodással.

Tudom, sokan vagytok, akiknek kevés ideje jut az igazán fontos dolgokra, pihenésre és feltöltődésre. Sokan éltek (nagy)családban - hál’ Istennek - egy, vagy éppen sok gyermekkel. Vagy idős szülőkről gondoskodva élitek meg a mindennapokat. Netán család nélkül, egymagatok. Mindenkinek megvan a maga története, ami csak az övé. Mindannyian másként élünk a hétköznapokban. Egy azonban bizonyos: bele lehet fáradni a mókuskerékbe és ezen még a kivilágított, kívülről csillogós(nak ható) biciklikerék sem igen tud segíteni! 

Ilyenkor úgy várjuk azt a két szabad napot, mint valami modern messiást, aki megszabadít a mindennapok nyűgjétől. Legalább egy kis időre... konkrétan két teljes napra.

Mert a hétvége napjain nem kell álarcot viselni, hogy megtartsd az állásod. Akkor nem baj, ha nem tökéletes a megjelenésed és nem tipegsz tíz centis magassarkúban a munkahelyi büfé felé. Szombaton rendben van az is, ha délelőtt tízkor még pizsamában olvasod a napi híreket ráérősen reggelizve a családdal. Ahogy teljesen természetes az ebéd utáni pihenés is, hogy aztán vasárnap újult erővel folytathasd ugyanezt.

Mi a baj ezzel? Az ég világon semmi! Sőt! Csak a kontraszt a hétköznapok és a hétvége között ne lenne annyira szemet bántó. Csak kicsit több pihenést és semmittevést csempészhetnénk a hétköznapokba. Csak egy picivel könnyebb lenne például szerdán. Csak egy hangyányival több időt fordíthatnánk magunkra egy szimpla csütörtökön is.  

Jó lenne? Jó bizony! Valahogy meg kéne hekkelni azokat a fránya hétköznapokat, hogy legalább egy icipicit hasonlítsanak a szombatra és a vasárnapra.

Hogy a “biciklikerék” is finom meleg fénnyel világíthassa be az álmos reggeleket vagy éppen a fáradtságtól ólomsúlyú esti szemeinket.  

Hogy’ ne csak két napból álljon az élet, hanem sokkalta többől! Csempésszük hát bele a mindennapokba a szombatok és vasárnapok varázsát, nyugalmát és kiegyensúlyozottságát.

(Ajánlom a figyelmedbe EZT a korábbi bejegyzésemet is.)

 

Verebi Ivett

Life & Art Coaching
Bach-virágterápia
@coachingönmagadért

A bejegyzés trackback címe:

https://verebiivett.blog.hu/api/trackback/id/tr8213558127
Nincsenek hozzászólások.

A facebook-on is megtalálsz:

Ez is én vagyok :-)

Írok. Blogot. Ezt itt. És nagyon szeretem. Örülök, ha olvasol, ha velem együtt gondolkodsz akár hangosan, vagy akár csak magadban.

Témák

Aggodalom (1) agresszió (1) ajánló (1) Anyaság (19) apró örömök (1) Bach-virágterápia (7) bátorság (3) békesség (1) belső világ (1) beszélgessünk! (1) boldogság (2) Burnout (2) célok tervek (2) coaching (10) Coaching (4) coachingönmagadért (2) család (3) Csendesség (1) dicséret (1) döntés (1) döntéstámogatás (1) Édesanya (1) Édesanyám (1) édesapa (1) egyediség (1) Egyenrangúság (1) egyensúly (1) egység (1) elégedettség (1) elengedés (2) élet (2) Élet (9) életöröm (1) elfogadás (1) élj a jelenben! (1) Emlékek (1) értékes (1) Érzelmek (1) estikérdések (1) facebook/WomanLife Coaching (1) Fájdalom (1) fb/újutakon-coaching önmagadért (1) Félelmek (5) férfi (1) Gondolataim (27) gondolatébresztő párbeszédek (2) görcsösen építed magadat (1) gyakorlat (1) gyász (1) Gyászfeldolgozás (1) gyerekek (3) Gyerekek (10) Gyermekkor (1) gyermekkor (1) hála (1) Hasznos (5) hatékony kommunikáció (1) Hétköznapok (1) hygge (1) időgazdálkodás (1) ítélkezés (1) Jónak lenni (2) jószándék (1) karácsony (2) karrier (1) karrier coaching (1) kommunikáció (3) Konfliktuskezelés (2) Könnyek (1) kritizálás (2) különleges pillanatok (1) Lélekbogozó (20) letölthető anyagok (1) lifecoaching (6) life coaching (11) magánélet (1) Megoldások (12) Megújulás (4) mindennapok (1) mindfulness (1) minőség (1) Múlt (1) munka (1) munkamánia (1) munka magánélet egyensúly (1) ne asszisztálj az agresszióhoz (1) (1) nyár (2) nyugalom (2) Nyugtalanság (1) önbizalom (1) önismeret (1) ÖnMAGunk (47) önzetlenség (1) öröm (2) Öröm (9) ősz (1) Őszintén (21) párkapcsolat (2) párkapcsolati coaching (1) Partnerség (1) pihenés (1) Pozitív pszichológia (1) rapidgondolatok (1) Sajátélmény (15) segítőkészség (1) Siker (1) stratégia (1) stressz (1) szakmai cikkek (2) személyes (1) személyiség (1) SZÍNes világ (2) Színterápia (1) Szomorúság (5) szoron (1) Szorongás (4) Születés (2) születésnap (1) Szülők (1) Szülőnek lenni (13) tanmese (1) testvérek (1) törődj magaddal (1) trauma (1) tudatosság (1) türelmetlenség (1) új kezdet (1) Ünnepek (3) Választott hivatás (3) Vállald önmagad! (9) Valódi értékek (2) Valódi világ (1) Változások (4) verebii (1) verebiivett (22) Veszteségeink (24) WomanLife Coaching (3) workaholic (1) CÍMKÉK, KATTANJ RÁJUK!
süti beállítások módosítása
coachingönmagadért